تبلیغات

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

جامع ترین منبع کنکور - مطالب علمی

:درباره وبلاگ

:آرشیو

:پیوندهای روزانه

:صفحات جانبی

:نویسندگان

:آخرین پستها

:ابر برچسبها

:نظرسنجی

آماروبلاگ

مجموعه کامل فیزیک آسان است + فیلم راز + تکنیک دروس عمومی + تخفیف نقدی مجموعه کامل فیزیک آسان است + فیلم راز + تکنیک دروس عمومی + تخفیف نقدی آموزش زبان انگلیسی3 کنکور93 تمامی رشته ها + هدایا + تخفیف نقدی آموزش زبان فارسی کنکور93 تمامی رشته ها + هدایا + تخفیف نقدی
نام آیوپاک[نهفتن]
N-(L-α-Aspartyl)-L-phenylalanine,
1-methyl ester

مشهورترین شیرین کننده ی مصنوعی که در رستورانها ، سوپرمارکت ها وحتی آشپزخانه ی شما یافت می شود آسپارتام است که تحت نام های تجاری نوتراسوئیت ، اکوال و آمینوسوئیت به فروش می رسد.
درحقیقت شما به ندرت می توانید یک بسته آدامس یا شیرینی بدون آسپارتام پیدا کنید .
در اکثر رستورانها کنار پاکت های حاوی شکر یک پاکت حاوی ماده شیمیایی آسپارتام است. آسپارتام ازنظر سم شناسی excitotoin-1 است (یک فرآیند پاتولوژیکی است که در آن سلولهای عصبی به دلیل تحریکات زیاد نوروترانسمیتورهایی نظیر گلوتامیت تخریب شده و میمیرند).
علیرغم خطرات مصرف آسپارتام شرکت های سازنده از تأثیرات جانبی مصرف آن صرف نظر کرده و مرتباً به تبلیغ آن می پردازند.

 
آسپارتام چیست؟
آسپارتام یک ترکیب سنتتیک است که از اتصال دو اسید آمینه ی فنیل آلانین و اسید آسپارتیک با یک متیل الکل بوجود می آید ، متیل الکل در بدن به اسید فورمیک (سم موجود در نیش مورچه) و فورمالدئید ( مایع مورد استفاده در مومیایی ) شکسته می شود. هر بار که نوشیدنیها یا آدامس های حاوی آسپارتام را مصرف می کنید بدن شما مقداری از این مواد ناسالم را دریافت می کند.
اسیدهای آمینه مستقیماً به مغز وارد شده و سبب تغییر عملکرد سیستم عصبی شما می شوند . مغز شما به طور طبیعی از فنیل آلانین استفاده می کند اما با مصرف آسپارتام شما مقدار بیشتری فنیل آلانین به مغز می رسانید.
تحقیقات نشان می دهد که افزایش مقدار فنیل آلانین در مغز سبب افزایش حملات ناگهانی غش (seizure) می شود مواد شیمیایی دیگر متیل الکل ، فورمیک اسید و فورمالدئید – نیز مواد بسیار سمی هستند که با خوردن آسپارتام وارد بدن شما می شود . بهر حال MSG(مونوسدیم گلوتامات)  که یک اکسایتوتوکسین دیگر است به صورت همزمان با آسپارتام عمل کرده وسبب ایجاد تخریب بیشتر می شود.

واکنش ها و مضرات جانبی آسپارتام
از سال ۱۹۸۰ دپارتمان سلامت خدمات  انسانی آمریکا بیش از ۱۰ هزار شکایت از واکنش های مضر آسپارتام دریافت کرده است. اگر چه قدرت اقتصادی بزرگی که در خفای فروش آسپارتام وجود دارد از فاش کردن این مضرات جلوگیری می کند.
تعدادی از مضرات جانبی شایع مصرف آسپارتام عبارتند از:
عوارض عصبی: تشنج، سردرد، میگرن، سرگیجه شدید، لرزش، ضعف حافظه ، خواب آلودگی ، بی حسی دست و پا، اختلال در تکلم، بیش فعالی، خستگی شدید پاها، دردهای صورت، رعشه ،اختلال عدم توجه و تومرهای مغزی.
عوارض چشمی و گوش: نابینایی ، کاهش بینایی وتاری دید، ایجاد برق های نورانی در چشم ، کاهش دید شب، درد در چشمان ، بیرون زدگی چشم ها ازحدقه ،ایجاد صداهایی شبیه به زنگ یا سوت در گوش، از دست رفتن شنوایی.
عوارض روانی: افسردگی ، حساسیت و زود رنجی، پرخاشگری، اضطراب ، تغییرات شخصیتی ، بی خوابی، فوبیا.
عوارض قلبی: افزایش ضربان قلب، تنگی تنفس، افزایش فشار خون.
عوارض گوارشی: حالت تهوع، اسهال، درد شکمی.
عوارض آلرژیک : تنفس همراه با صدا، آسم، خارش و رش پوستی
آسپارتام و دیابت
آسپارتام به خصوص برای افراد دیابتی بسیار خطرناک است زیرا سبب بدتر شدن وضعیت قند خون شده ، از سوی دیگر سبب بروز تشنج می شود و با انسولین واکنش عکس می دهد. آسپارتام سبب وخیم شدن وضعیت رتینوپاتی دیابتی، تخریب عصب بینایی و منجربه کوری می شود.متیل الکل آزاد شده از مصرف آسپارتام سبب نوروپاتی و افزایش خطر قطع عضو در افراد دیابتی می شود.
آسپارتام وکاهش وزن
بسیاری از افراد به جای داشتن برنامه ی غذایی سالم و انجام ورزش به مصرف غذاهای فاقد قند که حاوی شیرین کننده هایی نظیر آسپارتام هستند،استفاده می کنند. متاسفانه آسپارتام میل به خوردن مواد شیرین را افزایش می دهد و اشتها را زیادتر کرده و سبب افزایش وزن می شود.
چنانچه تابحال از آسپارتام استفاده می کردید حال باید چه کنید؟
اولین قدم قطع مصرف آن است، حتی مصرف مقادیر کم آن نیز موجب مسمومیت بدن شما می شود. در خرید اقلام غذایی خود دقت کنید که در آن آسپارتام نبا شد، بهتر است از شیرین کننده ی گیاهی استویا استفاده کنید. این ماده در آمریکای جنوبی به مدت چهارصد سال بدون بروز هیچ عارضه ای استفاده شده است و ۲۰ بار از شکر شیرین تر است بنابراین مقدار بسیار کم آن می تواند شیرینی زیادی را ایجاد کند.
برای فعال کردن سیستم سم زدایی  بدن یعنی کبد بهتر است از ساپلمینت های خاصی برای فعال تر کردن این سیستم استفاده کنید.
از مواد گیاهی نظیر Indole-3 Carbinol که در سبزیجات چلیپایی نظیر کلم بروکلی، کلم برگ، جوانه ی Brassel و گل کلم وجود دارد، استفاده کنید. از گیاه خار مریم یا Milk thistle یا silymarin که سم زدایی کبد را افزایش می دهد، استفاده کنید.
از زردچوبه که حاوی Curcumin(ماده ی زرد رنگ) است به عنوان ماده ی آنتی اکسیدان و سم زدا بیشتر استفاده کنید.
از ویتامینهای C  و گروه  E ,B و منیزیوم و سلنیوم استفاده کنید، زیرا به فرایند سم زادیی کمک می کنند . بیاد داشته باشید سلامت شما وابسته به چیزی است که می خورید.
آسپارتام:
آسپارتام (یا APM) اسمی است برای یك ماده شیرین كننده كه فاقد هر نوع ساكارید می‌باشد. آسپارتیل- فنیل آلانین- 1- متیل استر نام آن می‌باشد. متیل استر دی‌پپتید آمینواسید آسپارتیك اسید و فنیل‌آلانین می‌باشد. این ماده شیرین كننده بازاریابی شده است زیرا تعدادی علامت تجاری شامل این كه این ماده همتای قند طبیعی است برای آن نهاده شده است. تقریباً 6000 نفر ازاین ماده در نوشابه‌ها و آشامیدنی‌های خود روزانه استفاده می‌كنند. این ماده معمولاً در نوشابه‌های رژیمی استفاده می‌شود و اغلب به عنوان چاشنی هم مصرف می‌شود. این ماده به صورت قرص جویدنی و نوعی ژل هم به فروش می‌رسد. البته آسپارتام همیشه یك ماده مناسب نیست، آن در موقع پخته شدن و حرارت دیدن می‌شكند و شیرینی‌اش كم خواهد شد. در اتحادیه اروپا به آن ریز شماره‌ای از كد E به عنوان E951 گفته می‌شود. آسپارتام در واقع جایگزین شكر برای مردمی است كه با بیماری‌های قندی سروكار دارند.
آسپارتام ممكن است برای سلامت مفید نباشد و سلامتی را به مخاطره بیاندازد. در این سال‌های اخیر در بازار با كمبود قند سوكرالوز روبرو بوده‌ایم.
شیمی آسپارتام:
آسپارتام میتل‌استر دی پپتید آمینواسید طبیعی L- آسپارتیك اسید و L- فنیل آلانین می‌باشد. در شرایط اسیدی یا قلیایی قوی آسپارتام ابتدا از متانول توسط هیدرولیز حاصل می‌شود. در مرحله بعد پپتید به قسمت هیدرولیز شده می‌چسبد در نتیجه یك آمینواسید آزاد داریم كه ملكولی غیر قطبی است .
خواص و موارد استفاده آسپارتام:
آسپارتام یك شیرین كننده جذاب است برای آن كه 180 بار حداقل از شكر شیرین‌تر می‌باشد و در ضمن انرژی زایی و كالری به آن صورت ندارد.
آسپارتام در هر گرم از خود 4 كیلوكالری معادل 17 كیلوژول انرژی دارد.
از نظر كمی آسپارتام برای اینكه شیرینی دلخواه را ایجاد كند به مقدار بسیاری كمی به ماده مورد نظر اضافه می‌شود. طعم و ذائقه آسپارتام دقیقاً مانند طعم و ذائقه شكر نیست. شیرینی آسپارتام تدریجی آغاز می‌شود و یك مدت بلندتر از شكر باقی می‌ماند. در برخی مصرف كننده‌ها آسپارتام حتی جذب بدن هم نمی‌شود. معمولاً مخلوطی از آسپارتام با اسسولفام پتاسیم را وارد فرمول می‌كنند به طوری كه اسسولفام پتاسیم كه از نظر طعم به شكر بیشتر شبیه است به آن بچسبد و اثر تشدید كنندگی روی طعم محصول بگذارد.
مانند بسیاری دیگر از خواص آسپارتام می‌تواند به آمینواسیدهای تشكیل دهنده‌اش و سایر موارد تفكیك شود در درجه حرارت‌های خاص و PH پایین. استفاده از آسپارتام برای پختن به عنوان یك ماده شیرین كننده زیاد هم مطلوب نمی‌باشد.
مقاومت آسپارتام زیر گرمایی كه بتواند به مقداری بتواند چربی‌ها را پوشش دهد یا در مالتودكسترین بهتر می‌شود. مقاومت آن نسبت به حل شدن به طور واضح بستگی به PH حلال دارد. در درجه حرارت اتاق و PH برابر 3/4 نیمه عمر آسپارتام در حدود 300 روز می‌باشد. در PH برابر 7 نیمه عمر آسپارتام فقط چند روز است. بیشتر نوشیدنی‌های غیرالكلی PH بین 3 تا 5 دارند و استفاده از آسپارتام در آن‌ها معقول است. در سایر محصولات ممكن است عمر مفید آسپارتام بالاتر باشد مثلاً در شربت‌ها یا نوشابه‌های گازدار كف كننده. برخی اوقات ثبات ماده شیرین كننده بالاتر از آسپارتام است مثل ساكارین.
در محصولاتی مانند پودر نوشابه قسمت آمینی در  آسپارتام می‌تواند به طرف پایین برود و یك واكنش میلارد با گروه آلدئیدی برقرار سازد كه در بوی تركیب مؤثر است. ضرر بعدی این عمل تغییر طعم و مزه می‌باشد.
اكتشاف و تأیید آسپارتام:
آسپارتام در سال 1965 توسط james- M  كشف شد. Schlatter یك شمیدان بود. Schlatter روی آن كاركرد و البته به عنوان یك ماده دارویی و التیام دهنده زخم. او در این حین به طعم شیرین و مطلوب آسپارتام پی برد موقعی كه مقداری آسپارتام روی انگشتش بود و آن را لیسید.
آزمایش اصلی در مورد بحث ایمنی آن بود. بحث شد كه این آزمایش‌ها نشان دهد آسپارتام موجب سرطان‌زایی در حیوانات آزمایشگاهی می‌شود یا نه. به عنوان نتیجه در ایالات متحده امریكا اداره غذا و داروی آن كشور (FDA).  با این افزودنی غذایی و مصرف آن تا سال‌های زیادی موافقت نكردند. در سال 1980 FDA تشكیل جلسه داد و طی یك جلسه هیئت علمی و مشاوره‌های مستقل و آزمایش‌های مربوطه را درباره آسپارتام و سرطان مغز انجام داد. سپس در پایان این نكته ثابت شد كه آسپارتام باعث آسیب مغزی نمی‌شود. سپس در مورد سؤال‌های بی‌جوابی كه درباره آسپارتام مطرح بود آزمایش‌ها و بررسی‌ها صورت گرفت. البته مهمترین سؤال همین سرطان مغز بود كه رد شد. آزمایشات همین طور ادامه داشت تا این كه طی یك تحقیق ژاپنی آسپارتام برای استفاده خشك از آن تأیید شد. در سال 1983 استفاده از آسپارتام در نوشابه‌های گازدار را بدون اشكال اعلام كرد و استفاده از آسپارتام در تمام غذاها اجازه داده شد.
در سال 1985 یك شركت وابسته به شیرین كننده‌ها تأسیس شد كه مؤسسین آن Searle , Monsanto بودند. در 25 ماه‌ می سال 2000 Monsanto آن را به j.w فروخت. حقوق بچه‌ها در رابطه با آسپارتام در سال 1992 منقضی شد. علم در آن وقت باعث شد تا رقابت بین شركت‌ها با انواع محصولات محتوی آسپارتام مثل شركت‌های  Ajinomoto و Merisant و شركت‌های هلندی و ... مواجه شدند. ایالات اتحادیه اروپا طی چندین جلسه با مصرف آسپارتام در سال 1994 موافقت كرد. كمیته علمی كمیسیون اروپا در مورد بحث ایمنی مصرف كننده غذا در سال 2003 مطالعاتی به عمل آورد. در سال 2006 طی مطالعات و تحقیقات صورت گرفته گزارشات و قوانینی بسیار مؤثر ایجاد شد آن هم توسط كمیته صادرات و واردات و نیز سازمان ملل و سازمان كشاورزی و سلامت جهانی.
متابولیسم آسپارتام:
جذب آسپارتام نتیجه چندین عمل شیمیایی می‌باشد كه شامل آسپارتیك اسید، فنیل آلانین، متانول و محصولات تخریبی‌ای مثل فرمالدئید و اسید فرمیك می‌باشد. در آن‌جا رقابت بین محصولات گوناگون و نیز تأثیرات مختلف وجود خواهد داشت. اسیدآمینه ضروری فنیل آلانین یك خطر برای سلامتی برای كسانی است كه بیماری فنیل كتونوریا دارند كه یك بیماری ارثی كم و نادر است كه نمی‌توانند آن را به طور صحیح در بدن خود بسوزانند. به همین علت در قوانین آمده است چنانچه در ماده‌ای از آسپارتام استفاده شد برای گذاشتن احترام به حقوق بیماران فنیل كتونوریا باید روی آن محصول نوشته شود كه مصرف این ماده برای بیمار فنیل كتونوریا ممنوع می‌باشد.
در انگلستان غذاهایی كه شامل آسپارتام می‌باشند را باید در یك فهرست وارد كنند و یك برچسب اخطار برای بیماران فنیل كتونوریا روی آن‌ها درج شود. سازندگان بایستی كه حتماً آن را رعایت كنند حتی اگر خیلی خیلی كم آمده باشد. این یك قانون اجتناب ناپذیر است.
در رابطه با سلامت:
یكی از مباحث در مورد آسپارتام بحث ایمنی و سلامت آن بوده است كه همیشه در FSA , FDA مطرح بوده است. در برخی مطالعات هم توصیه‌هایی بر عدم مصرف آن آمده است و مواردی كه ممكن است بر اثر مصرف آسپارتام پیش بیاید مثل سردرد، غده‌های مغز، زخم مغز، ... كه ممكن است بر اثر مصرف آسپارتام با آن روبه‌رو شویم.
---------------------------------------------
تأثیرات جانبی آسپارتام:
در این جا 92 اثر جانبی وابسته به مصرف آسپارتام را بیان می‌كنیم. به نظر می‌رسد كه نمی‌فهمیدیم این ماده شیمیایی می‌تواند چه اغتشاشاتی را ایجاد كند. آسپارتام به راحتی حل می‌شود و می‌تواند به راحتی در تمام بدن به گردش در آید. آسپارتام مثل ساكارین جذب نمی‌شود. اثرات جانبی آسپارتام باعث ضعف‌های فیزیكی و عوامل مختلف دیگر می‌شود. این مهم است كه ما خودمان با مصرف آسپارتام این مشكلات را برای خودمان به وجود آورده‌ایم.
چشم:
• كوری در یك چشم یا هر دو چشم
• كاهش بینایی یا مسائل چشمی دیگر مثل تار شدن دید، درخشش دید، خطوط كج و معوج در بینایی، دید تونلی، شب كوری.
• درد در یكی از چشم‌ها یا هر دو چشم
• كاهش اشك چشم
• ناراحتی‌های استفاده از لنز چشمی
• چشم‌های بیرون زده
گوش:
• وز وز گوش، زنگ زدن در گوش، حالت همهمه
• شنیدن به صورت صوت سخت و آزاردهنده
• تضعیف شنیدن واضح
اعصاب:
• صرع
• سردرد، میگرن
• سرگیجه، عدم تعادل، هر دو
• آشفتگی، كاهش حافظه، افسردگی
• خواب آلودگی سخت
• كرخی دست‌ها
• اختلال در تكلم
• دردهای صورت
• لرزش‌های سخت
• آشفتگی سخت
• زودرنجی
• پرخاشگری
• اضطراب
• تغییر شخصیت
• بی‌خوابی
• ترس بی‌مورد
بدن:
• تپش قلب
• تنگی نفس
• بالا رفتن فشار خون
موارد گوارشی:
• تهوع
• اسهال
• درد شكم
• درد هنگام بلعیدن
پوست‌ و آلرژی‌ها:
• خارش شدید
• لب و واكنش‌های دهان
• كهیر
• آلرژی‌های تنفسی شدیدتر می‌شود و مثل آسم
• اندوكرین و متابولیك
• زیان در كنترل بیماری دیابت
• تغییرات قاعدگی
• نازك شدن تار موها
• كاهش وزن واضح
• افزایش وزن تدریجی
• اختلال در قند خون
• PMS سخت (اسكلروز متعدد)
سایر موارد:
• تعدد مدفوع و تكرار ادرار
• تشنگی بیش از حد، تورم پا، افزایش حجم بدن
• افزایش حساسیت‌ها
حساس‌ترین موارد زیان‌های جانبی سم آسپارتام عبارتند از:
• مرگ
• آسیب‌های مغزی غیرقابل درمان
• عوارض تولد (كودك كند ذهن)
• زخم‌های گوارشی
• اعتیاد به آسپارتام و اشتیاق به مصرف بیش از حد شیرینی.
• ایجاد ناآرامی در كودكان
• افسردگی سخت
• گرایش به خودكشی
آسپارتام ممكن است باعث مشكلات زیر هم بشود:
• سندرم فاتیگو مزمن
• Epstein – barr
• فلج شدن
• بیماری Lyme
• بیماری سنگ كلیه
• بیماری Meniere
• بیماری آلزایمر
• ALS
• صرع
• MS
• EMA
• كم كاری تیروئید
• حساسیت به پر كردگی دندان با آمالگام
• رحم چرب (Fibromyalgia)
• Lupus
• Non – Hodgkins
• بیماری‌های مربوط به لنف (Lymphoma)
• اختلال در متوجه شدن (ADD)
این موارد آلرژی یا حساسیت نیستند این‌ها بیماری و سندرم می‌باشند. مسمومیت‌های آسپارتام معمولاً حساس می‌باشند. آسپارتام نسبت اسیدهای آمینه‌ی خون را بالا و پایین می‌كند مثلاً میزان سرتونین، تیروزین، دوپامین، نوراپی نفرین و آدرنالین را تغییر می‌دهد.
بنابراین باید نمونه‌های آسپارتام را آزمایش كنند و از اشعه X هم استفاده كنند. آسپارتام باعث مسمومیت هم ممكن است بشود.
آیا تا به حال شده است به دكتر بروید و درباره علایم فیزیكی و وضعیت خود سؤال كنید. احتمالاً در مورد رژیم غذایی یا محیط زندگی خود نیز سؤال‌های زیادی پرسیده‌اید.
آسپارتام منشاء 92 بیماری جدید بود كه به آن‌ها اشاه كردیم. برنامه اسم آسپارتام می‌خواهد با استناد به موارد گفته شده از توزیع این سم جلوگیری كند و آن را از سر راه سلامت بردارد.
من با قربانیان آسپارتام مشورت كرده‌ام و شاهد این بوده‌ام كه سالانه 9 نفر از هر 10 نفر مصرف كننده آسپارتام به بیماری‌های حاصل از خوردن آسپارتام گرفتار می‌شوند. سم آسپارتام اگر خورده شود در بدن فنیل آلانین، اسید آسپارتیك و متانول ایجاد می‌شود كه هر سه برای بدن نامطلوب است و سلامت را به مخاطره می‌اندازد.
اقدامات:
1ـ تمام قندهای مصرفی با محصولات آسپارتام را از رژیمتان بردارید.
2ـ یادگیری این كه چه چیزی برای بدنتان مفید است.
شروع كنید به ضبط هر چیزی در رابطه با سلامتی.
3ـ تقویت كننده موی سر را بگیرید.
4ـ با خودتان همیشه شاد باشید.
5ـ دفع مسمومیت كردن
6ـ مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته نخرید.
7ـ استراحت كافی داشته باشید.
8ـ در هر روز 75% غذاهایتان خام باشد.
9ـ آب، آب، آب بنوشید.
10ـ كنترل زندگیتان را در دست بگیرید.
من این 10 مرحله را طراحی كرده‌ام تا به سلامت شما كمك كند و توصیه می‌كنم شما هم از مصرف قندهای آزاد پرهیز كنید.
با آرزوی سلامتی برای شما.
آیا می‌توانیم راجع به آسپارتام و اثرات جانبی آن كاری انجام دهیم؟
البته با یك سری تغییر در رژیم غذایی.
• به هر كس كه می‌شناسید بگویید.
• در مدرسه‌ها و مراكز صحبت آن را بكنید.
• در ملاقات‌های معلم- والدین گفته شود.
• تماس و گفتگو با نمایندگان دولت ایالت محلتان.
• اگر كسی را در حال استفاده از نوشابه رژیمی دارای آسپارتام دیدید به او بگویید.
• انتشار در كارتان.
• با كمك و مشورت پزشكتان اثرات جانبی آن را اعلام كنید.
• به FAA, FDA شكایت كنید و راجع به مسمومیت‌های آسپارتام استنادات خود را ارائه دهید.
• محصولات غذایی حاوی آسپارتام را بدون باز كردن به سوپر ماركت برگردانید.
• به دوست خود با اجبار بفهمانید آسپارتام بیمار می‌كند.
• خواروبار فروش می‌تواند این محصولات را مرجوع كند.
• سازنده باید پیام را بگیرد و بفهمد.
• انتشار در اینترنت
• در بیانیه‌ها در كلیسا و انجمن‌های همسایه.
• یك سری مثال شخصی در مورد سلامتی و سالم بودن.
 

ساخارین
ساخارین (به انگلیسی: Saccharin) که از آن به عنوان شکر مصنوعی نیز یاد می‌شود[۲]، بلورهای سفید رنگی با دمای ذوب ۲۲۴ درجه سانتیگراد هستند که حدود ۵۵۰ بار بیشتر از ساکاروز (قند معمولی) شیرین است. از این ماده به شکل گسترده‌ای به‌عنوان شیرین کننده استفاده می‌شود. استفاده از ساخارین در آمریکا به علت سرطان‌زا بودن ممنوع است.

 
استفاده از ساخارین در آمریکا به علت سرطان‌زا بودن ممنوع است.
نام‌های دیگر ساخارین
این ترکیب با نام‌های E954 و Benzoic sulfinide نیز شناخته می‌شود. ساخارین (سدیم ساخارین ): این شیرین کننده بصورت پودر یا قرص عرضه می‌گردد. و در جهان توسط بیماران زیادی مصرف می شود. بیش از چهل و پنج سال است كه این شیرین كننده كشف و به شكلهای مختلف تولید و در اختیار بیماران دیابتی و یا رژیمی قرار گرفته است
این ماده در صورت خالص بودن 400 برابر حجم شكر شیرینی دارد. و علیرغم مخالفتهایی كه با تولید آن شده هنوز هم به میزان زیادی در جهان تولید می شود عده ای بر این باورند كه مصرف ساخارین باعث سرطان می شود. در یك آزمایشگاه در آمریكا ، كه بر روی 1000 موش آزمایشگاهی صورت گرفت ، كه در این آزمایش موشها با ساخارین تغذیه  شدند.فقط دو موش بعد از مدتی طولانی دچار سرطان مثانه شدند كه محققین احتمال بروز این نوع  سرطان را توسط ساخارین را رد نمودند و اعلام نمودند این بیماری در بین موشها شایع می باشد. ضمناً فرمول و شكل ساخت ساخرین ظرف چند سال گذشته تغییر نموده كه دیسك ابتلا به سرطان را ازبین برده است .
از مهمترین دلایلی كه باعث شد این شیرین كننده در بخش صنعت كنار گذاشته شود ، وجود مزه تلخ آن بود. كه امروزه بخاطر از بین بردن تلخی آن ، این ماده را با شیرین كننده دیگری بنام cycyckinat سیكلمات مخلوط می نمایند .نكته قابل توجه در مورد این شیرین كننده پائین بودن قیمت آن در بازارجهانی است ساخارین به روایتی دیگر
اولین قند مصنوعی بود كه به طور تصادفی توسط شیمیدانی به نام فالبرگ،
هنگامی كه وی روی یك ماده نگهدارنده غذایی جدید كار میكرد، كشف شد. در طی جنگ جهانی دوم به دلیل كوپنی شدن شكر میزان مصرف ساخارین افزایش پیدا كرد و تا سال 1917 ساخارین در آمریكا و بعد از آن در اروپا نیز استفاده شد. در سال 1960 نتایج تحقیقات نشان داد كه ساخارین در موش سبب ایجاد سرطان می‌شود. نتایج تحقیقات بعدی تایید كننده افزایش بروز سرطان مثانه در موش‌ها بود و پس از آن FDA مصرف آن را محدود نمود و در سال 1977 مصرف آن در كانادا نیز ممنوع شد. ولی نتایج تحقیقات بعدی ایجاد سرطان در انسان را به اثبات نرساند ساخارین 300 برابر شیرین‌تر از شكر بوده و بر خلاف شكر كالری كمی داشته و سبب افزایش قند خون نمی‌شود. تولید ساخارین آسان بوده، در مقابل حرارت پایدار می‌باشد. ولی بزرگترین عیب آن، نقشش در ایجاد سرطان مثانه در موش است. منتهی در انسان از نظر كارسینوژنیسیته (سرطان‌زایی) بی‌خطر تشخیص داده شده است. ولی طبق دستور FDA در آمریكا كلیه تركیبات حاوی ساخارین باید داری هشدار فوق باشند كه این تركیب حاوی ساخارین بوده و در موش‌های آزمایشگاهی سبب سرطان می‌شود علت ایجاد سرطان در موش، واكنش شیمیایی ایجاد شده با تركیبات خاص موجود در ادرار موش است. ولی ادرار انسان فاقد این تركیبات است. به دلیل ایجاد سرطان مثانه در مادر و جنین در حیوانات آزمایشگاهی بهتر است زنان در دوران بارداری از آن مصرف نكنند

طرح توجیهی تولید ساخارین ( شکر مصنوعی )
ساخارین مهمترین ماده شیرین سنتتیک میباشد. این ماده بصورت پودری سفید و بلورین است که 550 برابر شیرین تر از ساکاروز (شکرمعمولی) است. این ماده بطور گسترده در صنایع دارویی و مواد غذایی رژیمی کاربرد دارد. این شیرین كننده بصورت پودر یا قرص عرضه می‌گردد و در جهان توسط بیماران زیادی مصرف می شود. بیش از چهل و پنج سال است كه این شیرین كننده كشف و به شكلهای مختلف تولید و در اختیار بیماران دیابتی و یا رژیمی قرار گرفته است.
عده ای بر این باورند كه مصرف ساخارین باعث سرطان می شود ولی کارشناسان آمریکایی در جدیدترین گزارشات خود تاکید کردند که قند ساخارین تهدیدی برای سلامتی نیست و ضرر ندارد.
ساخارین بطور وسیع در موارد زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
•    1- صنایع تولید دارو
•    2- نوشابه های بدون قند و رژیمی
•    3- صنایع غذایی و قنادی
•    4- رژیم غذایی بیماران دیابتی